НОВИНИ

April 23, 2019

Етап “Гарванови скали”

Етап “Гарванови скали” започва с асфалтов участък от около 3км. Бягайки по него ще имате възможност да се насладите на гледка към меандрите на река “Равногорска”. След отбиването от асфалта, продължавате по горски път, който се движи успоредно с малка река, която се пресича два пъти, но има само един мост 😉. Гарванови скали са поредната крайна точка на етап, от която се открива панорамна гледка. Този път гледката не е към стигащите до хоризонта Родопи, а към цялата Горнотракийска низина.

Крайна точка: Гарванови скали 12км/ 250м D+

*етапът е включен в дългата (40К / 1500м D+) дистанция.

April 23, 2019

Етап “Голия връх”

Етап “Голия връх” започва с няколкостотин метра асфалтов участък, след което участниците бягат по панорамен черен път (с тенденция на постоянно изкачване), който след около 3 км навлиза в борова гора, западно от селото. След влизането в гората пътят има кратки пасажи с наклони около 10%. Връщането обратно позволява развиването на висока скорост. Предпоставка за това са широките горски пътища, по които преминава етапът и почти непрекъснатата тенденция на спускане към селото.

Крайна точка: Голия връх 10км / 430 D+

*етапът е включен в дългата (40К / 1500м D+) дистанция.

April 23, 2019

Етап “Червената скала”

Ето го и най-лекия и скоростен етап в състезанието. Той е фиксиран като последен за СРЕДНА 18К и ДЪЛГА 40К дистанции, с цел да събере в пряк сблъсък участниците преминали равностойно предходните етапи, независимо от поредността на преминаването им. В този етап няма стръмни наклони, преобладават откритите участъци и големите черни пътища.

Крайна точка: Червената скала 5км/ 130м D+

*ФИКСИРАН ПОСЛЕДЕН ЕТАП за дистанции: 18К и 40К.

 
 
April 23, 2019

Етап “Света Неделя”

Запознайте се подробно и с може би най-тежкия етап в тазгодишното издание на Ravnogor Scorelauf Trail Run, а именно: етап “Света Неделя”. В него дължината в посока е едва 2.5км, за които набирате 320м положителна денивелация. След краткия асфалтов участък, по който излизате от селото ще продължите по живописните родопски поляни над Равногор. Те ще ви отведат до боровата гора, в която започват серпентините на пътеката, изкачваща се към вр. Света Неделя 1538м. Тук пътеката е тясна, а разминаването с други участници затруднено, предвидете този фактор в подредбата на вашите етапи.

П.С. Запазете сили за този етап! Хора от селото споделиха, че преди години подножието на върха е било обитавано от мечка, но дали още е там… предстои да проверите! 😀

Крайна точка: вр. Света Неделя – 5км / 320м D+ 
*етапът е включен в средната (18К/ 820 D+) и дългата (40К / 1500м D+) дистанции.

April 23, 2019

Етап “Бекови скали”

Представяме ви етап „Бекови скали”, който e и най-късата дистанция в тазгодишното издание на Равногор Scorelauf Trail Run. Профилът на това трасе е изключително разнообразен. В своите 4 км в посока, комбинира малка асфалтова част, тесни пътеки с наклони достигащи 10-15%, равен коларски път, който позволява развиване на висока скорост, както и по- леки изкачвания и спускания с наклон около 5%. Преминаването през всичко това определено си струва, в което ще се убедите, достигайки крайната му точка- Бекови скали.

Дължина – 8км / 370м D+

Scroll to top